torsdag 2. november 2023

Mangfold er normalen og hverdagen i Barnebokinstituttet (2023)

Norsk barnebokinstitutt mottok 31.10.2023 den regionale mangfoldsprisen for mindre virksomheter for 2023. Dette er en viktig og riktig annerkjennelse av hvordan en virksomhet kan innrette seg slik at mangfold faller naturlig. Prisen ble delt ut av juryleder Taban Borhan (Viken fylkeskommune) og Morten Sonniks (IMDi).

«Med en imponerende hengivenhet for et mangfoldig samfunn har Norsk barnebokinstitutt ikke bare skapt ord i bøker, men også handling i litteraturverden. Deres engasjement for å fremme mangfold bare en institusjon, men en kilde til inspirasjon, og de minner oss om at mangfold i litteratur beriker sjelene til våre yngste lesere, sa juryleder Taban borhan, som er spesialrådgiver for integrering hos Viken fylkeskommune» 

©Niklas R. Lello: Sonniks, Maktabi-Barkouki, Borhan
Instituttet ved direktør Nisrin Maktabi-Barkouki, takker for anerkjennelsen og sier at litteraturen gir mulighet til å møte fortellinger og historier uavhengig av etnisk, kulturell bakgrunn, funksjonsevne, legning eller språk. Hun peker også på at prisen viser at samfunnet fortsatt har en vei å gå for å gjøre mangfold til «den nye normalen» spesielt når det gjelder variasjon i meninger.
IMDi ved Mangfolds- og migrasjonsbiblioteket fikk et godt faglig innlegg fra Maktabi-Barkouki tidligere i år i anledning "Flerkulturelt bibliotekseminar" (se eget innlegg).

Mangfoldsprisen

Prisen ønsker å anerkjenne og fremme etnisk mangfold i arbeidslivet. På samme tid vil den oppfordre til en bedre utnyttelse av innvandreres kompetanse og rekruttering i ulike sektorer. Prisen deles ut på 2 områder, én for små og én for mellomstore og større virksomheter og videre i tre geografiske regioner.

Barnebokinstuttet har et tett og nært samarbeid med bibliotekene

I Samtiden samme dag (31.10.2023) sier Vibeke Røgler fra Forening !les:

Folkebibliotekene fortjener langt mer oppmerksomhet og jubel enn det de får. De bidrar med formidling av litteratur, kunnskap og folkeopplysning. I tillegg er de uavhengige møteplasser og arenaer for samtale og debatt. Det er ikke mye som er gratis, derfor må vi virkelig ta vare på institusjoner som dette, som er inkluderende uavhengig av sosioøkonomisk bakgrunn.  

Kilder

Migrasjonsbiblioteket (2023, mai 08.). Flerkulturelt bibliotekseminar 09. mai (2023). https://mombloggen.blogspot.com/2023/05/flerkulturelt-bibliotekseminar-09-mai.html

Norsk barnebokinstitutt. (2023, oktober 31). Mangfoldsprisen til Norsk barnebokinstitutt. https://barnebokinstituttet.no/aktuelt/mangfoldsprisen-til-norsk-barnebokinstitutt/

Samtiden (2023, oktober 31). Vibeke Røgler - samfunnet blir fattigere uten kultur. https://samtiden.no/bok-fra-papirutgaven-kulturbransjen/2023/vibeke-rogler-samfunnet-blir-fattigere-uten-kultur


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar