onsdag 20. oktober 2021

Språktrening og samtidig digital læring (2021)

Fra 2021 har vi fått integreringsloven. Den erstatter den tidligere introduksjonsloven. Den skal styrke norskopplæring og hensikten er å ruste deltakerne enda bedre til å blir aktive borgere i Norge.

Alle veier fører til Rom*

Hva legger vi i "tverrfaglighet" og hvordan brukes dette ved norsklæring?
Nordisk Netværk for voksnes læring viser på siden "Alfagodigital" med tekst, bilder og film om hvordan de jobber med å øve inn ord og språkforståelse. Her vises ulike modeller, programmer og eksempler fra hverdagen i et (stort sett) fysisk klasserom for norsklæring av voksne innvandrere.

©Verdensbiblioteket.no

Bruke Verdensbiblioteket.no** i innlæring av norsk?

Se hvilke titler som er på topp på flere språk, her er det alt fra eventyr som Bukkene Bruse til klassikere og faglitteratur. Har du en e-postadresse, så kan du lage en gratis bruker for å høre lydbøker eller lese e-bøker.
Dette enkle eksemplet viser at språk er så mye mer enn antall ord du kan. Det kulturhistoriske fellesskapet må bygges opp når du kommer som ny. 
Målet med Verdensbiblioteket er å fremme lesing og kunnskap, så alle kan delta i samfunnet på egne vilkår. Alle mennesker har rett til at deres språk og kulturelle identitet blir anerkjent og verdsatt.

Bok søker leser = leser søker bok

Her finnes det beskrivelser av bøker som kan brukes til opplæring - ofte i fysisk utgave (lån dem på biblioteket)




* Dette uttrykket brukes ofte for å si at det er mange måter å nå et mål på. I denne sammenhengen kan viser dette ulike fremgangsmåter for å lære norsk og forstå samfunnet😀

**Verdensbiblioteket ble omtalt i 2019 da det ble lansert som en nordisk tjeneste (per 2021 er det et tilbud i Sverige og Norge)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar