fredag 27. februar 2015

Kulturell reproduksjon eller endring? - Småbarnsmødre med innvandringsbakgrunn og arbeid (2015)

av: Marjam Nadim
I: Nytt norsk tidsskrift nr. 01/2015

Etterkommere er målestokk for integrering

Etterkommere av innvandrerne, de som også kalles andre- og tredjegenerasjons innvandrere ser en målestokk for integrering. Derfor følges disse barna nøye når de står ved terskelen til voksenlivet. Det er mulig å måle i hvilken grad de velger å videreføre kultur og skikker når det gjelder familieliv og yrkesvalg.

"I den offentlige debatten har det vært en bekymring for at de vil videreføre såkalte tradisjonelle familieidealer og en kjønnskomplementær organisering av familielivet hvor yrkesarbeid er forbeholdt menn, mens kvinner primært er hjemme med ansvar for hus og barn. 
Etterkommernes valg følges med stor interesse fordi deres tilpasninger gir oss en pekepinn på de langsiktige konsekvensene av innvandringen til Norge."

Om forfatteren

Marjam Nadim er forsker ved Senter for forskning på sivilsamfunn og frivillig sektor (Institutt for samfunnsforskning). Hennes fagområde er sosialpsykologi hvor hun disputerte med "Forerunners for change: Work and motherhood among second generation immigrants in Norway"

Om tidsskriftet

Nytt Norsk tidsskrift er et norsk, flerfaglig vitenskapelig tidsskrift om politikk, kultur og vitenskap. Tidsskriftet skal være et forum for kritisk analyse på tvers av etablerte disipliner, bevegelser og politiske retninger. Målet er å bidra med innsikt og profilert argumentasjon i norsk offentlig debatt

Les hele artikkelen

Kunne du tenke deg å lese denne artikkelen kan du sjekke om du har tilgang her - eller ta kontakt med ditt nærmeste bibliotek.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar