onsdag 6. mars 2013

The favored daughter (2012)

: one woman's fight to lead Afghanistan into the future.

Av: Fawzia Koofi med Nadene Ghouri

Selvbiografi av Fawzia Koofi, kjent aktivist for barns- og kvinners rettigheter samt Afghanistans første kvinnelige parlamentariker. Koofi planerer å stille som presidentkandidat infor valet 2014 i Afghanistan.

Koofi var den nittende datteren av hennes far, som var en lokal landsbyleder og ble etterlatt for å dø i solen timer etter hennes fødsel av hennes mor, som ikke ønsker en annen datter. Men Koofi overlevde og siden den dag har utholdenhet og lykke i møtet med ekstrem motgang definert hennes liv. Hun overlevde både russiske og talibanske regimer, drapene på sin far, bror og ektemann, mange drapsforsøk, og alle de vanskeligheter som følger ved å være en kvinne i et undertrykt samfunn.

Her deler hun hennes fantastiske historie flettet sammen med en rekke brev hun skrev til sine to døtre før hver politisk reise, på et tidspunkt da hun fryktet for sitt liv hver dag. I dag er Koofi en av de mest frittalende kritikerne av menneskerettighetsbrudd mot afghanske kvinner og barn, og bruker sin innflytelse til å bringe global oppmerksomhet til situasjonen på bakken i Afghanistan.

Lån boken her!






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar