torsdag 21. mai 2015

Innvandrere på utsiden av samfunnet (2014)

av: Mehmed S. Kaya og Halvor Fauske (red.), Abstrakt forlag

Hvordan har det norske samfunnet har forandret seg og finnes ulike måter å være norsk på?


Forfatterkollegaene fra Høgskolen i Lillehammer, Mehmed Kaya og Halvor Fauske har invitert andre med bakgrunn fra sosiologi, sosialantropologi og statsvitenskap til å skrive om  alt fra arbeidsmarkedsdeltakelse, ekteskap og skilsmisse, tilhørighet, helse og alderdom – til ulike former for integrasjon og dialog som metode i saker med æresrelatert vold.

Bidragsyterne er blant andre Hogne Øian fra Norsk institutt for naturforskning og Anja Bredal fra Institutt for samfunnsforskning samt forskere tilknyttet Høgskolen i Lillehammer og Norsk institutt for forskning om oppvekst, aldring og velferd (NOVA) 

Fauske tar i sitt innledningskapittel leseren med på en reise innom et stort antall perspektiver som er relevante for spørsmål knyttet til integrering, og mange av disse er nyttige å lese de andre kapitlene opp mot. (Fra anmeldelsen i Tidsskrift for samfunnsforskning 2015, nr. 2.)

Boka vil trolig passe best for studenter og praktikere innen helse, omsorg, sosialtjeneste, politi, undervisning og barnevern.

Send en epost til Mangfolds- og migrasjonsbiblioteket hvis du er interessert i å  låne denne boken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar