mandag 25. mars 2019

Foreldreskap blant etniske og religiøse minoriteter (2019)


SAMSVAR: Foreldreskap blant etniske minoriteter -
Copyright NOVA/OsloMet
Lik praksis - ulike verdier?

OsloMet holder seminar i serien "SAMSVAR" på bakgrunn av NOVA-rapporten Et iakttatt foreldreskap om tematikken. Forskerne som står bak er Ingrid Smette og Monika Grønli Rosten på oppdrag fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet.




OsloMet tirsdag 26. mars kl 09 - 10:30
Seminaret strømmes på: https://www.youtube.com/watch?v=8RIVvcAhqSg


Forskerne har sett på foreldreidealer blant minoritetsforeldre på tvers av etnisitet og religion. Rapporten bygger på intervjuer med flyktningemødre og -fedre, arbeidsinnvandrere og etterkommere av innvandrere. Og de med norsk bakgrunn i kristne menigheter utenfor den norske kirke. Fellesnevneren er at de ser på seg selv eller blir oppfattet av andre som annerledes foreldre i det norske samfunnet.

Smette, Ingrid & Rosten, Monika (2019). Et iakttatt foreldreskap – Om å være foreldre og minoritet i Norge. NOVA-rapport 3/19


Glimt fra seminaret

Leoul Mekonen (RBUP Øst/Sør) med navigasjon i ukjent terreng. Han brukte analogen GPS som ikke er tilpasset et nytt land, hvem hjelper til med "recalculating"? Og akvariet: kan du forstå fisken uten å kjenne dens opprinnelige miljø? Han lever selv i "det norske akvariet" etter oppvekst i Etiopia med en kristen familie og tradisjon.
Shazia Majid (journalist, kommer med ny bok om mødrene som banet vei*): Bruk tid og penger på mødrene for at endre miljøer innenfra. Det vil endre holdningen til tvangsekteskap og kjønnslemlestelse. Vi som er i "storesøstergenerasjonen" har gått opp løypa både for seg selv og for mindre søsken og for den nyeste generasjonen.


*Ut av skyggene: den lange veien mot likestilling for innvandrerkvinner (utkommer primo april)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar