onsdag 29. januar 2014

Norsk Jihad – muslimske ekstremister blant oss (2013)

Av: Lars Akerhaug


Unge muslimer i Norge bygger radikale nettverk med Osama bin Laden og mullah Krekar som forbilder. En ny trussel har vokst frem etter terrorangrepet 22. juli. I de radikale miljøene dyrkes martyrdøden. Flere av medlemmene reiser til Syria og Somalia for å kjempe hellig krig, men krigen deres retter seg også mot Norge.

I denne boka får vi vite hvem de er, hvor hatets frø ble sådd og hvor stor trussel de utgjør mot norske institusjoner og grunnverdier. Lars Akerhaug har møtt de radikale islamistene for å få svar på hvorfor de avskyr demokratiet og det norske samfunnet som de selv har vokst opp i.


Han tar også leseren med på en reise til Midtøsten, England og Somalia, for å forklare hvordan Norge ble et mål for nye terrornettverk.


"Eks-radikaler Lars Akerhaug skriver godt og nyansert om nordmenn som har kastet seg ut i den hellige krigen." - Jon Rognlien, Dagbladet


Mer om norsk jihad





Lars Akerhaug har studert arabisk og islam ved UiO. Han har erfaring som utenriksjournalist for VG og Aftenposten. Han har bodd i Egypt og Syria.




Kontakt biblioteket for å låne boken.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar