tirsdag 22. januar 2013

Rødt, hvitt og blått (2012)


Om demokratiet i Europa
Av: Asle Toje


Hva er norsk kultur?

Tojes bok om multikulturismens status i Europa, ble brukt av mange i vinterens store debatt om norsk kultur. Bokens teorier ble brukt til inntekt for de som argumenterte mot multikulturismen og for en strengere innvandringpolitikk.

Reise i Europa:

Kapitlene i boka er viet bilder fra Europeiske storbyer som: Praha, København, Paris, Bilbao, Brussel, Berlin og Roma.
"Europa er inne i en brytningstid. Kartet stemmer dårlig overens med terrenget. De arvede sjablongene, begrepene som vi har brukt til å forstå vår samtid med dekker bare deler av dagens virkelighet. Resultatet er at mange av de viktigste trendene utspiller seg bortenfor det offentlige ordskiftet: Hvilken effekt hadde det at arbeiderklasse ble trygdeklasse? Hvorfor styrkes islam når kristendommen svekkes? Har det noe å si at Europa ikke gjør plass til de unge i arbeidsmarkedet? Hvorfor er multikulturalismen så farlig? Hvorfor vokser de nye høyrepartiene seg sterke i Europa - og hvor har det blitt av sosialismen? Dette er spørsmål som Asle Toje tar opp i denne boken.

Boken er en reise gjennom Europa og Norge og en finger på pulsen til det Europeiske demokrati, hvordan står det til med vår Frihet, Likhet og Brorskap?" (Omtale fra forlaget Dreyer)

"Om å spikre géle til veggen" "Blåøyd naivisme"

«Toje greier ikke å skille mellom multikulturalisme og globalisering.» Qalb-e-Saleem Khan Ahmed, Morgenbladet 6. desember 2012.

Faksimile VG 27.12.12


Ønsker du å lese boken? Da kan du ta kontakt med biblioteket!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar