torsdag 26. januar 2012

Migrating alone (2010)

unaccompanied and separated children's migration to Europe

Redigert av: Jyothi Kanics, Daniel S. Hernandéz og Kristina Touzenis

Det planlagte, tvungne eller spontane valget om å forlate sitt bosted og hjemland får en ny dimensjon når de involverte i migrasjonseventyret er unge.
I motsetning til vanlige kjennetegn ved og mange likhetstrekk med voksen migrasjon, har migrasjon av enslige mindreårige blitt til et utbredt fenomen i hele verden. Siden tidlig 1990-tall, har de fleste europeiske land vært en konkret destinasjon og/eller transittpunkter for slike unge migranter.

Ved migrasjon av separerte barn, er det ikke alltid at de europeiske statenes lover går hånd i hånd med de legale instrumentene (nasjonale eller internasjonale) som er laget for ivaretaking av barn 'i nød' uavhengig av hvor de er fra.

Barnemigranter tenderer å bli sett på som migranter heller enn barn, på tross av at de i internasjonale lover får bedre beskyttelse som barn enn som migranter.

Artiklene denne boka inneholder informasjon om barnemigrasjon fra legale, sosiologiske og antropologiske perspektiver, og tar for seg situasjonen i både hjemland og mottakerland.



Boken kan lånes her!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar