mandag 4. juni 2012

Begynnelsen på et farvel (2012)

av Ayad Akhtar,

Norgesaktuelle Ayad Akhtar kommer her med sin første romar. Han er førstegenerasjon pakistanskamerikaner fra Milwaukee, Wisconsin. Fra før er Akhtar kjent som dramatiker og skuespiller, og har vunnet flere priser for filmarbeidet sitt. Han var medforfatter og spillte hovedrollen i filmen "The War Within" som ble nominert til flere store priser og vist på filmfestivalen i Toronto.

Handlingen: Lenge før han så henne første gang var Hayat forhekset av Mina. Moren hans bestevenninne fra Pakistan er legendarisk i familien Shah. Hayat har hørt utrolige mange historier om hvor vakker og klok Mina er, at han nesten ikke klarer å tro på det. Greia som Hayat ikke vet er det at Mina må forlate Pakistan fordi mannen hun giftet seg med 3 ganger vil skille seg fra henne. Han har ikke engang sagt det til henne, han skriver det via et brev som hun får mens hun ligger på sykehuset etter å ha født dems sønn. Han skal hun beholde til han er 7, og deretter får faren hans gutten. Derfor må Mina bort, så langt bort som mulig. 
                                    
Begynnelsen på et farvel er en viktig og aktuell roman om en muslimsk families kamp for tilhørighet i Amerika etter terrorangrepet i 2001.

Lån boken i biblioteket!