mandag 19. desember 2011

Tværkulturel konfliktmægling (2011)

Av: Farwha Nielsen



Farwha Nielsen har utviklet sin egen spesielle og tverrkulturelle konfliktsmeglingsmetode, hvor kvinnefrigjøring og dialog mellom partene gjennom en utfordrende prosess danner rammen for suksessfull forandring i voldsutsatte familier.

Gjennom denne modellen ønsker forfatteren å styrke sosialarbeidere og andre sin rolle innen konflikthåndtering. Spesielt når en skal megle i alvorlige familiekonflikter og samtidig ta vare på unge minoritetskvinners integritet.


Med utgangspunkt i den utsatte familiens livssituasjon anerkjenner tverrkulturell konfliktmegling den voldsrammede kvinnes relasjonsbehov og fokuserer på hvordan voldens sosiale og kulturelle rammer kan nedbrytes til fordel for dialog og samarbeid, slik at det kan oppnås konstruktive og holdbare løsninger.

Farwha Nielsen gir med sin konfliktmeglingsmodell sosialarbeidere og andre myndighetspersoner mulighet til å reflektere over hvordan de kan bidra til å løse alvorlige familiekonflikter og samtidig fremme unge minoritetskvinners likestilling og frigjøring.

 
Kan lånes her!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar