onsdag 7. desember 2011

Nye rapporter & handlingsplaner i integreringsfeltet (2011)


Den siste tiden har det kommet flere rapporter på integrerings- og innvandringsfeltet, her er en liten oversikt fra ISF, IMDi, NOVA og SSB.


RAPPORTER FRA IMDi

Ikke bare tvangsekteskap

Rapporten Ikke bare tvangsekteskap oppsummerer erfaringer fra IMDis arbeid med Handlingsplanen mot tvangsekteskap 2008-2011. Problemene ungdommer sliter med er sammensatte og dreier seg om mer enn tvangsekteskap. Arbeidet krever derfor en bred tilnærming og samarbeid på tvers av etater og landegrenser.
Rapporten finner du her!

Fra Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet (BLD)
Handlingsplan mot tvangsekteskap og kjønnslemlestelse - 2012

Regjeringen vil styrke og utvikle innsatsen mot tvangsekteskap og kjønnslemlestelse gjennom nye handlingsplaner for 2012. - Regjeringens fremste mål i innsatsen mot tvangsekteskap og kjønnslemlestelse er å hindre at overgrepene finner sted. Det er samtidig viktig at de som utsettes for disse overgrepene, eller er i fare for det, får den hjelpen de trenger, sier Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken.

Handlingsplanen finner du her!


Frivillig sektor som integreringsarena - en evaluering av intensjonsavtalene mellom IMDi og seks frivillige organisasjoner

IMDi anser frivillig sektor som en naturlig inkluderingsarena hvor innbyggere i lokalsamfunnet kan møtes og bli kjent med hverandre. Derfor har direktoratet inngått intensjonsavtaler med seks landsdekkende frivillige organisasjoner: Frivillighet Norge, Norges Fotballforbund, Norsk Folkehjelp, Norske Kvinners Sanitetsforening, Redd Barna og Røde Kors.

Rapporten finner du her!

RAPPORTER FRA SSB

Holdninger til innvandring og innvandrere

Undersøkelsen viser at en større andel enn året før sluttet opp om påstanden "Innvandrere flest misbruker de sosiale velferdsordningene". Andelen som sa seg helt eller nokså enig i påstanden økte med 4 prosentpoeng, mens andelen som var uenige gikk ned tilsvarende. Endringen er statistisk utsagnskraftig. Ingen av de øvrige spørsmålene om holdninger til innvandrere og innvandring viste noen endring av betydning fra i fjor. For øvrig viser rapporten at intervjuene som ble foretatt i ukene etter terroranslaget 22. juli, avdekker en noe mer positiv holdning til innvandrere enn intervjuene som ble foretatt før denne datoen.

Rapporten finner du her!

Effects of immigration policies on immigration to Norway 1969-2010

Between 1972 and 2010, a range of immigration policy measures were implemented. For the period as a whole, immigration to Norway would have been 6.6 per cent higher, i.e. 60 000 more immigrants, if the rules had not been changed. The immigration freeze in 1974 has contributed to the major, long-term reduction in immigration.

 Rapporten finner du her!

Barn og unge med innvandrerbakgrunn i barnevernet 2009

Av alle barn og unge i alderen 0-22 år fikk 3,3 % hjelp fra barnevernet i 2009. Innslaget av innvandrerbarn og norskfødte barn med innvandrerforeldrer har økt fra 16 prosent av alle som mottok barnevernstilltak i 2004, til 21 prosent i 2009.

Rapporten finner du her!


RAPPORTER FRA NOVA

Kartlegging av opplæringstilbudet til enslige mindreårige asylsøkere og barn av asylsøkere

Hva slags opplæringstilbud får asylsøkerbarn i norske kommuner, og hvilke erfaringer har ansatte på omsorgssentre og statlige mottak med samarbeid om barnas skolegang? Denne kartleggingen, som er utført for Utdanningsdirektoratet, tyder på at de aller fleste asylsøkerbarn i grunnskolealder får grunnskoleopplæring kort tid etter ankomst til mottak og omsorgssentre.

Rapporten finner du her!

For å jobbe her må en være intressert i folka som bor her

Et likeverdig tjenestetilbud til alle, uansett etnisitet, kjønn, religion, funksjonsevne, alder og seksuell orientering, er en uttalt politisk målsetting. Hvordan realiseres denne målsettingen i praksis? For å svare på dette har NOVA gjennomført en datainnsamling om helsestasjonstilbudet i bydel Alna. Studien omfatter intervju med ansatte og foreldre på tre helsestasjoner og en kort spørreundersøkelse rettet mot foreldre og ungdom på skolene.

Rapporten finner du her!

RAPPORTER FRA ISF

Offentlig innsats mot tvangsekteskap: sluttrapport – evaluering av handlingsplanen mot tvangsekteskap
I denne sluttrapporten i evalueringen av Handlingsplan mot tvangsekteskap (2008-2011) fokuserer vi på effekten av handlingsplanen som helhet etter tre års virketid. Rapportens første kapittel trekker opp bakgrunnen for det aktuelle arbeidet mot tvangsekteskap, både når det gjelder politikkforankring og organisering. Vi sammenfatter også noen av de sentrale utfordringer i det offentliges arbeid mot tvangsekteskap i de tidligere fasene av handlingsplanarbeidet.





GOD LESING!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar