mandag 8. april 2013

Who wants to go to Europe? (2013)

: Results from a large-scale survey on migration aspirations
Av: Jørgen Carling

Jørgen Carling er forsker
ved PRIO
Undersøkelsen er en del av prosjektet "Imagining Europe from the outside" og omfatter mer enn tretti forskere i syv land som arbeider for å forstå hvordan folk i Marokko, Senegal, Tyrkia og Ukraina forholder seg til muligheten for migrasjon. Forskerene undersøker spesielt hvordan oppfatninger om menneskerettigheter og demokrati påvirker ambisjoner om migrasjon.

Noen utvalgte punkter fra undersøkelsen:
  • Undersøkelsen, som er gjennomført i 16 forskjellige deler av Marokko, Senegal, Tyrkia og Ukraina, indikerer at ambisjoner om internasjonal migrasjon er utbredt.
  • Det framkommer blant annet at ambisjoner om migrasjon er mest utbredt blant menn, selv om kjønnsrelaterte forskjeller er relativt små.
  • Sannsynligheten for at enkeltpersoner ønsker å emigrere synes ikke å være sterkt knyttet til deres oppfatninger av hvordan deres egen levestandard i hjemlandet kan være i endring.
  • Mennesker med en sterk positiv oppfatning av Europa er langt mer sannsynlig å ha migrasjons-ambisjoner enn de med en nøytral eller negativ oppfatning av Europa.
     
Les kortversjon av undersøkelsen her!

Jørgen Carling er forsker ved Peace Research Institute Oslo hvor han blant annet forsker på tema som innvandringspolitikk og migrasjonspress, udokumentert migrasjon og menneskesmugling, og befolkningssammensetning i innvandrermiljøer. Carling har skrevet en rekke artikler på feltet migrasjon.

Carling er en av hovedattraksjonene ved UDIs årlige arrangement Vårkonferansen 2013!



    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar