mandag 25. mai 2020

IMDi i Tollbugata - 11 år 25. mai (2020)

Mandag 25. mai 2009 hadde IMDi åpningsdag i Tollbugata 20. Det ble markert ved IMDi-direktør Osmund Kaldheim (leder i perioden 2005-2010). Denne dagen var en varm sommerdag i 2009. En stor isdisk fra daværende "La dolce vita" (Prinsensgate) var levert. IMDis ansatte kunne også innvie den nye italienske kaffemaskinen. Noen har sikkert savnet isen av og til, men kaffemaskinen (inntil koronaen stengte den) har vi fortsatt!

Bibliotekhyllene ønsker velkommen i resepsjonen

En ansatt fra biblioteket var synlig tilstede fra starten i 2009 (til høsten 2016). Den gangen hadde IMDi bibliotekarstudenter som bidro med å betjene en skranke. Så hva har skjedd videre på disse 11 årene? Noen av tjenestene endret seg. Den største synlige forskjeller er at trykte tidsskrift og aviser er nesten borte. Og en enda større uendelighet av digitale tjenester finnes.
Men det digitale kan være "et tveegget sverd". Det koster mye penger å ha skikkelig tilgang på åndsverk (bøker, tidsskrifter, aviser). Og hvordan viser du fram 40 000 digitale artikler?

IMDi som kompetansesenter

Det er en av grunnpilarene til IMDi, Vi skal bidra med kunnskap og politikkutvikling på integreringsfeltet. Mange dyktige ansatte sørger for hver på sin måte å opprettholde kunnskapen på våre hovedområder.

Kort historikk om bygget i Tollbugata 20

Bygget huset først Andresen bank (Nicolai Andresen; samme familie som Tiedeman-Andresen; etter tobakkeventyret er de nå store innen eiendom og sosialt entreprenørskap gjennom eksempelvis Ferd).
Hvelvene i kjelleren som nå er magasiner for bøker og bilag er derfor ekte bankhvelv. Andresen bank varte ikke så lenge. Fusjonerte med Bergen Kreditbank (gikk konkurs ble det sagt, så fusjon med Kristiania Folkebank og Realbanken (som seinere ble Kreditkassen og Nordea). Bygget er svært solid og har vakre elementer. Fasaden er vernet av Riksantikvaren.
Se gamle Oslobilder generelt og Tollbugata 20 spesielt på: http://oslobilder.no/search?searchstring=tollbugata+20

1 kommentar:

  1. masse gamle bilder fra Tollbugata 20 finner du her http://oslobilder.no/search?searchstring=tollbugata+20

    SvarSlett