torsdag 28. februar 2013

Tropa de elite (2007)

Regi: José Padilha


Brasiliansk film fra 2007 som skildrer  narko- og voldshelete i Rio de Janeiro. 

Byen har over 700 favelaer, alle styrt av tungt bevæpnede narkobander. Politiet er både inkompetente og maktesløse, derfor eksisterer spesialstyrken BOPE.

I filmen følger vi lederen for den knallharde elitetroppen BOPE, som er innsatsstyrken man kaller på når noe virkelig må ordnes opp i. Med andre ord: her er det blodig alvor.

Bare de aller beste polititjenestemennene slipper inn til opptaksprøvene, og kun fem av hundre kandidater blir BOPE-konstabler. Treninga er beinhard, og BOPE hevder at selv ikke Israels hær har tøffere soldater. Det får aspirantene Neto og Matias merke når de møter kaptein Nascimento.


Kaptein Nascimento er leder for BOPEs alfateam, selveste elitetroppen. Men jobben er krevende, og Nascimento kjenner at presset tynger ham mer og mer. Han skal snart bli far og vil helst ikke at jobben skal hindre ham i det Det topper seg når han får det håpløse oppdraget å skulle sikre favelaen paven skal besøke når han kommer til Rio. Han må finne noen til å ta over, og snart peker Neto og Matias seg ut. (Filmweb.no)

Tropa de elite var Brasils mest sette film i 2007, og vant også den gjeveste prisen under filmfestivalen i Berlin; Gullbjørnen. For tiden har den 8.0 av 10.00 poeng på IMDb.
Mer om filmens mottakelse




Lån filmen i biblioteket!









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar