mandag 4. februar 2013

Towards integration in Norway (2013)

dynamics of cultural incorporation in the context of transnationalism
Av: Sarvendra Tharmalingam

I: International integration and migration 14(2013)1. S. 1-18 

Somaliske og tamilske førstegangsinnvandrere tar med seg sin hjemlandskultur i sin nye norske tilværelse. Dette skaper ofte store problemer. Noen tradisjoner er direkte i konflikt med norsk lov som tvangsekteskap og omskjæring av jenter. Mindre kontroversielt er bruk av khat, men det betyr desto større negative sosiale konsekvenser for kvinner og barn i familiene der tygging av khat er omfattende. Medieoppmerksomhet har imidlertid unge jenters bruk av hijab fått.

 

Modell for integrering av kultur

Disse vanskelig og uintegrerbare tradisjonene representerer et stort sosialt problem og viser seg ofte å være en direkte årsak til at tamilske og somaliske familier er overrepresentert blant de fattige i Norge i dag i følge Tharmalingam. Han presenterer en modell for å bedre integrere andre kulturer inn i en norsk kultur. I denne modellen forutsettes det at norsk kultur ikke er en fast størrelse, men hele tiden i utvikling. Med denne modellen er det lettere å se at heller ikke minoritetskulturene er fast, men at disse også vil gjennomgå forandring og utvikling hvis de blir eksponert.

Savendra Tharmalingam er postdoktor ved Universitetet i Oslo, Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi. Hans forskningsfelt er integrering, migrasjon og pengeoverføringer (remittances)

Artikkelen er tilgjengelig via Swetswise eller kontakt biblioteket


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar