tirsdag 9. oktober 2012

Tre søstre, to drept, ett vitne

Møt krimforfatter og politiinspektør Terje Bjøranger på MoM-bibliotekets bibliotekcafé tirsdag 16. oktober kl. 15.

Norges fremste ekspert på tvangsekteskap skal ta oss med på en reise til små landsbyer i Pakistan og til et pakistansk miljø midt i Oslo.
  

En lang erfaring fra UDI, IMDi og politiet.
Politiinspektør og forfatter Terje Bjøranger
Politiinspektør og forfatter Terje Bjøranger, som i 2010 debuterte med romanen "Den tredje søsteren", har lang arbeidserfaring fra UDI og IMDi. Som leder for Kompetanseteam mot tvangsekteskap har han stått i spissen for utlendingsmyndighetenes arbeid mot tvangsekteskap og ærerelatert vold.


Kunnskap og erfaring

I mange år i UDI og senere i IMDi jobbet teamet med flere hundre saker knyttet til tvangsekteskap og vold i familie i innvandrermiljøene i Norge. Kunnskapen om feltet og om politiets arbeidsmetoder, som Bjøranger kommer til å dele med oss, er basert på mange hundre saker/caser som han og teamet har jobbet med, og fra årene som politiinspektør.

Bjørangers debutroman "Den tredje søsteren", omhandler tvangsekteskap og æresdrap i et norsk-pakistansk miljø. Krimromanen handler om en pakistansk familie, om to døtre som blir drept, en tredje datter som overlever, og om etterforskningen av saken. Romanen, som er basert på forfatterens kunnskap og erfaring i arbeidet mot tvangsekteskap, har fått varme anbefalinger i media.

​  

Bibliotekcafé

Når Bjøranger kommer til biblioteket vil han å fortelle om tvangsekteskap i ulike kulturer, arbeidet mot fenomenet og skriveprosessen av "Den tredje søsteren". Du får også høre om hvordan man omgjør faglig kunnskap, rapporter og kjennskap til politiarbeidet til en roman om et brennaktuelt tema på innvandrings- og integreringsfeltet. ​

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar